FacebookTwitterGoogle+Delen

Twitter is in en iedereen doet het! Maar wat is Twitter en welke mogelijkheden biedt Twitter aan zijn gebruikers?

 

Wat is Twitter?

Twitter is een web 2.0-toepassing (2006) waardoor je met je vrienden in realtime kan communiceren via je computer of je GSM. Dit wordt ook wel microbloggen genoemd omdat het een combinatie is van webloggen en instant massage. De topic van de dag is, “Waar ben je nu mee bezig”. Zo kan je een event aankondigen of gewoon aan iedereen meedelen hoe je je voelt. Dit creëert een soort van virtuele aanwezigheid. De berichten die je via Twitter verstuurt, noemt men tweets. Dit zijn tekstberichten van maximaal 140 karakters lang. Deze tweets kunnen ontvangen worden via de Twitter website, IM, SMS, e-mail, RSS of een applicatie en worden afgeleverd bij vrienden of belangstellenden. De bedoeling van Twitter is om een sociaal netwerk uit te bouwen. Je kan ermee berichten sturen naar je vrienden of naar het ganse netwerk.

 

Registreren bij Twitter

Wat u nodig hebt, is een computer en internetverbinding. Ga naar http://twitter.com/ en klik op de knop Get started-join. Kies een goede gebruikersnaam en paswoord. Vul de reCAPTCHA-woorden in en klik op Create my account.

 

Hoe vienden toevoegen in Twitter?

Ga naar het volgende scherm. Twitter kan via je contacten nagaan of er kennissen of vrienden ook twitteren. Log hiervoor in op je hotmail- of Gmailaccount. Twitter kijkt na welke emailadressen geregistreerd staan. Vervolgens kan je de mensen selecteren uit een lijst en klik op Continue om verder te gaan. Zijn er vrienden die nog niet geregistreerd staan bij Twitter, dan kan je deze uitnodigen om alsnog lid te worden. Selecteer die mensen uit je adressenlijst en klik op Invite en klik op Finish. Op uw persoonlijke Twitter-Homepage kan u de berichten lezen die mensen gestuurd hebben en hier kan u zelf berichten invoeren en doorsturen. Wilt u dat iedereen uw berichten kan lezen klik dan op Everyone.

 

Zoekmethodes in Twitter

Hiervoor kan je bij vrienden gaan kijken wie zij volgen. Misschien kom je nog oude bekenden tegen. U kan ook bovenaan op Find People klikken. Geef een keyword in zoals een school of een club, een jaartal enz.. Klik op Follow indien er kennissen in de lijst staan die u wil volgen.

 

Links invoegen

Heb je ergens op het internet een leuk filmpje of artikel gevonden, dan wil je dit natuurlijk meedelen aan je vrienden. Kopieer dan de link (inclusief http://) en plakt deze in het bericht. Twitter maakt er vanzelf een aanklikbare link van. Het probleem is dat je maar 140 tekens kunt plaatsen en de link dus veel te lang is. Ga naar www.tinyurl.com en maak daar van deze lange link een korte versie. Andere diensten die links kunnen verkorten zijn:

  • http://moourl.com/
  • http://is.gd/
  • http://tweetburner.com/

 

Foto toevoegen

Foto’s kan je toevoegen via TwitPic. Ga naar www.twitpic.com en log in met je username en password van Twitter. Klik op Upload photo en duid de foto aan die je wil uploaden. In het onderstaande veld, kan je nu een bijhorend twitterbericht intypen en uploaden.

 

Andere Twitter-programma’s

TweetDeck is eveneens een gratis programma voor Twitter (http://tweetdeck.com/). U hebt hiervoor wel Adobe AIR nodig (http://get.adobe.com/air). Als je veel mensen volgt of zelf veel twittert, wordt je eigen pagina op Twitter al snel onoverzichtelijk. Met Tweetdeck is het mogelijk verschillende tweets in kolommen op te delen. Je kunt deze dan naast elkaar lezen.

Een ander programma is Twhirl (http://twhirl.org/). Eén van de populairste twitterprogramma’s. Het kan met meerdere accounts overweg, zodat je je privé- en werkaccount apart kunt volgen. Het aanmaken van korte URL’s is mogelijk vanuit het programma en er is zelfs een koppeling met TwitPic zodat je ook foto’s aan je tweets kunt hangen.

Gebruik je de browser Firefox (op zich al een aanrader) dan kun je daar TwitterFox (http://twitterfox.net/) aan toevoegen. Je zal geen tweet meer missen. Een icoontje rechts beneden in je venster geeft een seintje als er een nieuw bericht is verschenen. Even klikken en je kunt de tweet meteen lezen. Even snel een berichtje plaatsen is ook geen probleem.

Bent u in het bezit van een iPhone, download dan TwitterFon op http://twitterfon.net/. Twitterfon is van dezelfde makers als de Firefox plug-in Twitterfox. Het is een simpel en handig programma met wat minder mogelijkheden dan Tweetie. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk met meerdere accounts te werken. Maar voor gebruikers die toch toch niet nodig hebben is Twitterfon een prima alternatief, want het is zelfs gratis te verkrijgen in de Appstore van iTunes.

 

Google

Zelfs Google blijkt geïntresseerd te zijn in dit realtime medium. Twitter is zo razensnel dat sommige Twitter dan ook “de telex van het internet” noemen. Vaak gaan nieuwsberichten sneller de wereld rond via Twitter dan via de traditionele persagentschappen wat natuurlijk heel intressant is.

 

Verwerven van meer Twitter volgers/followers

Wilt u meer Twitter volgers in uw account? Wij doen het op de natuurlijke manier zonder fake profielen of programma’s die u meer Twittervolgers gaan geven. Wij gaan op uw account op zoek naar geschikte volgers en gaan deze accounts volgen. Wanneer deze personen u niet terug volgen binnen afzienbare tijd, gaan we ze opnieuw ontvolgen en andere geschikte kandidaten zoeken. Dit is in principe wat u kan doen om nieuwe volgers aan te trekken, alleen doen wij het saaie werk voor u. Deze manier van werken is compleet legaal. Wilt u ook meer Twitter followers op uw account?  Kijk dan op onze site >>>> Koop Twitter Followers en bestel nu uw gewenst pakket.