FacebookTwitterGoogle+Delen

Help YouTube video verwijderdIn één elke minuut wordt er 100 uur video geüpload naar het YouTube-netwerk. Het is niet te ontkennen dat YouTube een van de grootste en meest succesvolle media hubs is die bezocht kunnen worden op het internet. Dit kan zich vertalen in reclame en potentiële inkomsten voor internet marketeers en ondernemers. Echter, met de nieuwste reeks van strenge richtlijnen die zijn uitgerold op YouTube, worden de video’s van sommige gebruikers verwijderd van het YouTube network. 

Dus, je video is verwijderd van YouTube? Misschien komt dat omdat de video bijgedragen heeft tot een grote stroom van inkomsten voor u, of u was in het midden van het uitproberen van een nieuwe marketing campagne? Wat ook het geval is, uw video is van YouTube verdwenen en je hebt het liefst weer zo snel mogelijk online. Met de onderstaande tip zorg je er voor dat je video weer wordt uitgezonden.

Analyseer waarom de video was verwijderd

Waarschijnlijk ben je met woede overstelpt maar ga na waarom je video in de eerste plaats door YouTube verwijderd is. U was blijkbaar niet in regel met de  YouTube’s terms and conditions.

In de meeste gevallen wordt een video verwijderd door het schenden van de auteursrechten, sexuele inhoud, gewelddadige inhoud of een link naar een andere video die al is auteursrechtelijk beschermd.

YouTube is vrij open over het bespreken van hun redenen voor het verwijderen van de video’s van hun gebruikers.  Als een video is gemarkeerd of verwijderd , ontvangt de gebruiker vaak een boodschap na inloggen die men moet lezen voordat men inlogt op het account.

In sommige gevallen kan het probleem snel opgelost worden als het betrekking heeft op de auteursrechtschending. Misschien heb je een copyrighted lied gebruikt om de video te begeleiden. In dit geval kunt u de muziek van de video verwijderen of vervangen door andere muziek. Een verwijdering of vlag hoeft niet de totale verwijdering van uw YouTube video betekenen.

Vermijd dat wanneer u YouTube views koopt in functie van SEO optimalisatie, deze niet te snel op uw account laat verschijnen. Een verhoogde activiteit van uw account wordt direct opgemerkt. Zorg in deze gevallen dat u YouTube views koopt met aanzienlijke retentietijd die afkomstig zijn van echte profielen. Door de strengere regelgeving is het niet toegelaten bots te gebruiken om uw YouTube view aantallen te doen vermeerderen. Koop deze dus niet! Ook al kun je ze voor een prikje kopen. Koop enkel YouTube views van bedrijven met goede reputatie.

Zelfs grote platenmaatschappijen hebben klappen ontvangen wegens het ontvangen van botviews. Zo verloor Universal ongeveer een miljard views wegens het schenden van de nieuwe regels en voorschriften met betrekking tot het bekijken van video’s. 

Indien u views koopt, zorg er dan voor dat u alle ads op uw video verwijderd. Indien YouTube doorheeft dat men geld verdient met het kopen van views, wordt men zeker geband. Dit is het zelfde principe als ik iemand vraag om op mijn Google ads te klikken zodat ik geld verdien. Aangezien YouTube is overgenomen door Google is dit dus ten sterkste af te raden!

Ga in beroep

Indien je de aanleiding niet vindt waarom je video verwijderd is, kan je nog steeds tegen de beslissing in beroep gaan. Je kan via je eigen account een beroep indienen via de sectie ” Auteursrechten “.  Het beroep zal echter pas in vraag worden gesteld indien je daadwerkelijk de regels gevolgd hebt en de video verkeerdelijk is verwijderd. Verwacht niet dat men YouTube nieuwe regels gaat kunnen opdringen. Zij bieden u eigenlijk gratis hosting aan voor het uploaden van uw media, maar dat kan alleen als men hun regels volgt.

Ga er bovendien ook niet van uit dat men de video opnieuw kan uploaden zodat u met een nieuwe lei kunt beginnen. Aantekeningen worden bijgehouden en de kans dat u gewoon opnieuw video’s kunt uploaden is klein. U komt dus eigenlijk op een zwarte lijst van YouTube te staan. Blijft u proberen wordt uw YouTube account mogelijk geblokkeerd en kan men deze niet meer gebruiken.

Als YouTube akkoord is met je beroep aantekening, zal de inhoud van je account hersteld worden alsof er niets aan de hand was. Zoniet blijft de video geblokkeerd en kan u hem niet meer uploaden.